Dag 2: De Open Universiteit
Bonjour a tous! (Hallo allemaal!)
Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan de Open Universiteit (Talenacademie) in Heerlen.
Vanochtend vroeg zijn we begonnen.
Er waren meesters en juffen van de Universiteit die heel veel informatie wisten over de Euregio en de Euregioschool. Zij gaven hier presentaties over.
Ook lieten zij ons filmpjes van deze scholen zien. Zo was er een school, waarvan alle kindjes thuis Frans spreken. Zij begonnen in groep 1 met Nederlandse les. De kinderen van groep 8 (die dus van groep 1 t/m 8 Nederlandse les hebben gekregen) konden al heel goed Nederlands praten!
Na het lange luisteren kregen wij een lekkere lunch. We kregen een kop soep, een broodje gezond en een kroket. Dit was héérlijk! Nu moet ik weer op de dikke billen letten natuurlijk he!
Na de lunch werd het tijd om mijn Franse taal weer een beetje op te frissen. Ik kreeg de tijd om even kort een aantal vragen in het Frans op te schrijven en mocht een Franse directrice gaan interviewen.
Dit was heel gek, want deze mevrouw sprak alleen maar Frans! Geen enkel woordje Nederlands.
Af en toe moest ik dus met handen en voeten duidelijk maken wat ik wilde vragen.
Na het leuke interview heb ik de Nederlandse les voor de Franse kinderen nog afgemaakt. Ik heb een aantal plaatjes van internet uitgeprint, zodat de kinderen een plaatje van een paspoort kunnen zien als ik het woordje: 'paspoort' zeg. Zo begrijpen zij meteen wat ik bedoel!
Nu snel naar bed, want morgen moet ik om kwart over vijf al op om te vertrekken naar de Franse school. Vroeg he?
Ik ben benieuwd! Jullie ook?
Dan lees morgen maar weer gauw mee!
Cordialement et a demain!
(Groetjes en tot morgen!)
Miss/Prof Myrna (Juf Myrna)